rosearoxo

Bäbisarna..

Kategori: Rosea's husdjur

Glömde säga att kissebäbisarna har fått namn nu också. Eftersom att det är 3 pojkar och en flicka så blev det lite huller om buller med namn. Men hursom, här kommer namnlistan:

Beige pojke: Thor
Gul pojke: Teddy
Gul flicka: Minty
Svart/vit pojke: Ace

Väldigt nöjd med namnvalen kan jag väll summera. 3 av dem från My Little Pony, inte dåligt. Såklart får inte S veta om det. S fick döpa den beiga pojken, som fick det väldigt manliga namnet Thor.

Summa summarum..

Kategori: Allmänt

Hej alla få bloggläsare!
Har faktiskt inte så många, men ändå relativt för att nyligen har börjat blogga, har hela 4 följare på bloglovin, vill väll inte direkt kalla det för rekord. nåja, får se hur det tar sig helt enkelt.

Har en hel del att rapportera.
För det första så startade jag igång min träning igår, än så länge är det hemmavid på rumsgolvet med hjälp av en yogamatta och lite youtube/tidning/blad inspriation, kan säga att det faktiskt tar ändå då jag hade nådig träningsvärk imorse efter gårddagens första pass om än det bara blev 20 minuter totalt. Körde då olika versioner av plankan, rumplyft, tålyft och lite stretching. Idag utökade jag med lite utfall för att träna låren också. Känns riktigt skönt faktiskt.

För det andra så rökte jag mina sista cigaretter idag också, få hoppas att jag har nog med självbehärskning för att inte falla tillbaka men än så länge går det bra och har absolut inget sug, har dock bara varit utan pinnar sedan kl 14 idag, så alltså 8 timmar men brukar känna sug tidigare än så. Har dessutom haft behärskningen nog att INTE köpa pinnar när jag var och handlade. Duktig Sandra!

Imorse då jag vaknade var jag PIGG SOM EN LÄRKA, är första gången det hänt mig en förmiddag, steg upp vid 5 och har under dagen inte gäspat en ända gång tror jag. Riktigt härligt faktiskt. Efter jobbet blev det att sitta ner och chilla en stund, sedan till stallet. Min lilla vita pärla har varit en rymling idag, tokfian. Men det ordnar vi med imorgon så får hon kanske gå ut en stund i hagen, måste ordna med ström annars kommer hon bara att gå ut när hon känner för det, vilket inte är bra.

Sedan så fick jag låna trafikböckerna av bästa Denice idag också så jag har börjat plugga inför körkortet nu, har hunnit läsa hela 36 sidor nu ikväll. Det tar sig sa mordbrännaren.

Dagen blev ultimat av att brevbäraren plingade 3 rappa på ytterdörren och levererade skorna från Nelly med världens bredaste leende och orden "Den här glömde jag allt, nu blev du allt glad va?", jodå, jag som bara älskar skor blev väldigt lycklig. Nu inväntar jag bara shortsen och så sen kommer mina sommaroutfits vara perfekta. Åh i love it.

Dagens shopping :)



Seg..

Kategori: Allmänt

Idag är jag så seg att det går inte dit en till, tycker jag har sovit hela dagen, om än jag inte gjort det. Vaknade imorse när S vaknade och var uppe ett bra tag efter att han hade åkt. Låg i sängen länge och drog mig, men var så trist att vara vaken vid den tiden så jag gick och la mig igen. Vaknade några timmar senare och gick upp igen, men det var tråkigt då också så jag gick och vilade en stund till. Sjukt trist dag, sen är det så deppigt när det inte är någon sommarvärme alls och snart Juni. Tycker det är väldigt hurvigt ute.

Snart ska jag börja med middagen då det blir storkok så in i bomben. För några dagar sedan beställde jag 6 kg köttfärs och de var packade i 1kg's påsar så idag blir det att steka upp första bomben. Blir tacoköttfärs av ena och köttfärssås av andra så får vi oss några matlådor.

Dåliga nyheter fick jag dessutom igår innan jag gick till sängs, blir ingen reparation på telefonen förän nästa vecka då killen som skulle göra det hade räknat fel på frontar han hade till telefonerna och han skulle inte få in några nya föräns nästa vecka. Jobbigt läge..

Lite shopping..

Kategori: Rosea's Shopping

Tog mig en tur på Nelly.se och fyndade lite. Mina nyaste alster!


Lördagens bravader

Kategori: Allmänt

Som jag skrev igår så var vi ute på lite äventyr i Lördags jag och S. Det begav sig till Bodan för att hälsa på familjen Lundemo/Berglund. En väldigt trevlig sammankomst med lite berusande drycker i olika slag. Vi åkte dit väldigt sent och var väll faktiskt en ren impulssak. Slutade med att vi spenderade natten där i en liten stuga de har på gården, var väldigt mysigt. Dagen efter mådde jag som en upphängd, nersläppt, överkörd men det gick över framåt dagen, fick skjuts hem av Mamma som hade jobbat ett dyngsskift. Kändes sådär lagomt tonårsaktigt att Mamma fick komma och hämta dagen efter kvällen före, skillnaden var väll att nu var det minus utskällningen. Haha!

Åkte en sväng på solbacken och införskaffade Mammas morsdagspresent, som jag också skrev om igår. Sen blev det skopunkten, S köpte ett par nya skor men jag hittade verkligen ingenting av intresse, första gången det har inträffat mig på en skoaffär, jag brukar vilja ha ALLA skor.

Otursfågel

Kategori: Allmänt

Jag är sannerligen en otursfågel ibland. Igår när jag var mitt uppe i allt stök med middagen så lyckades jag riva sönder min telefon, eller man kan väll kalla det en sån "freak of nature" olycka egentligen. Jag stökade på som bäst när jag skulle koppla in brödrosten, tog sladden och stoppade in den i väggen, råkade stöta till micron där kaffeburken står, kaffeburken "glider" ner från micron till bänken där den studsar i, min telefon ligger en bit ifrån och dunsen får den att "studsa till" så den flög i golvet och blev i tusen bitar. Kunde inte tro att det var sant! Händelseförloppet gick i slow motion. Så nu är jag praktiskt taget utan telefon till på Onsdag då den ska in på rep.

Annars så blev middagen väldigt god, tyvärr blev sambon väldigt sen så jag fick avnjuta den själv, men han sa att den blev väldigt god. Idag bjöds det på kyckling och hur jag än vrider och vänder på det så lyckas jag alltid få den smaklös. Idag så tog jag verkligen inga risker, blev grillolja, chilimix och BBQ vitlökskrydda och in i ugnen men ändå blev den smaklös. Usch vilken besvikelse.

Söndagsstek

Kategori: Allmänt

Söndagssteken står på spisen och puttrar för fullt, första gången jag testar göra en och måste säga att det verkar vara relativt lätt. Lång tid tar det men det sköter sig självt så egentligen varför gör man det inte oftare? Hoppas bara att det kommer smaka lika gott som det verkar, alla kan vi ju misslyckas men hoppas att det går vägen nu.

Idag har varit en härlig dag, förutom att vakna upp med baksmälla (mer om det senare). När vi kom hem så gick jag till mamma och gav henne morsdagspresenten som jag var väldigt nöjd över i år. Ett halsband med massor av hängen och en topp i flera olika färger. Bild kommer senare! Mamma verkade då dessutom nöjd så det gick hem även hos henne. Hursom, var där och minglade en stund med en kaffekopp i trynet sedan begav jag mig till syster Frida och vi åkte till stallet. Duschade lillgrisen, hon älskar ju att rulla sig i lera så det var ingen lätt match vill jag väll påstå. Förstår inte hur en häst kan bli så smutsig. Hon älskade duschen, klart det är skönt att bli lite svalkad när det är så varmt ute som det är nu. Gick hem och påbörjade maten, nu måste jag ta mig an det enorma diskberget som har växt en aning och sedan ska jag göra en förrätt och en efterrätt lite snabbt så även middagen blir lite glamourös.

..Åh vad jag älskar att laga mat, finns verkligen ingenting som är i liknande kategori som det. Speciellt om maten blir lyckad, snacka om himmelrike och man vet att man har gjort det själv. Underbart!

Senare ikväll blir det en sväng förbi Mamma och Pappa igen och äta tårta, kommer bli mums.
och sist men absolut inte minst, min lilla Mamma, grattis på mors dag. Älskar dig!

RidING with style..

Kategori: Rosea's Bilder

Knökfullt

Kategori: Rosea's husdjur

Är kylskåpet igen. Skönt!

Shopping..

Kategori: Rosea's Shopping

Eftersom att jag rensat ur min garderob nu vid två tillfällen så tänkte jag att det är ju dags för lite nya sommarkläder så idag klickade jag hem lite småsaker som jag måste ha i "basic" garderoben för att inte vistas ute naken i sommar. Blev väldigt nöjd och dessutom hittade jag världens sötaste bikini som jag var tvungen att köpa. Har ju inte haft bikini nu på flera år så det kändes superskoj. Bjuder på ett litet smakprov hur det ser ut.

Katteri-kattera

Kategori: Rosea's husdjur

Tänkte skriva en uppdatering om vad som händer på kattfronten. Allt är väldigt lugnt och harmoniskt, klart de små skriker när mjölkmaskinen inte är i närheten men hon rusar dit fort som attan och är redo att mjölkas ur, rena rama stålmorsan måste jag säga. Däremot så har hon inte riktigt bestämt sig om vart hon ska ligga med de små underverken så nu har hon flyttat runt dem lite, just nu ligger hon under soffan och myser med dem men det återstår väll att se om vi får henne att stanna i lådan med dem. Gud så söta dom är! Eftersom att det här är det enda kull kattungar jag någonsin kommer att hantera (möjligtvis) så kommer jag att njuta av de små liven.

För er som undrar så ja, jag och S (mest jag) var väldigt oansvarig att låta henne springa ute okastrerad och jag visste att löpen väntade runt hörnet, vi höll henne inne tills hon bestämde sig för att kissa i vår säng och då kändes det som "bära eller brista", då fick hon gå ut och sen var skadan redan skedd. Som tur var så blev det bara fyra små underverk och de ska jag njuta av så in i bomben, sen klart dom kommer bli terrorister om några veckor men det är ju då det "roliga" börjar. Självklart ska kattungarna in till veterinären och chippas/vaccineras när de kommer i rätt ålder.

En väldigt god nyhet är att hela kullen är prelle-bokade så jag är 110% säker på att de kommer få helt underbara hem. Helt galet hur sjukt det var när jag berättade att hon skulle ha bebisar, väldigt många blev som tokiga och skulle boka en, så nu hoppas jag på det. Det blev då två orangea, en cremefärgad och en svart/vit.

Katthysteri!

Kategori: Rosea's husdjur

Kattvalpar..

Kategori: Rosea's husdjur

Jag hann tyvärr inte skriva så mycket igår då det hände väldigt spännande saker hemma. Vår ena katt fick nämligen ungar. Det gick superbra och alla verkar då sprattlande och levandes. Var tyvärr tvungen att åka på jobbet så jag fick lämna det hela till S som bevakade på håll men allt som allt gick det bra. Bilder kommer vid tillfälle. Men oj vad spännande det var när man såg den första lilla tassen sprattla ut! Underbara små varelser.

Utökat familjen!

Kategori: Rosea's husdjur

Har tyvärr inte hunnit uppdatera bloggen idag, har haft fullt upp med annat idag, se nedan.

Middagshelg..

Kategori: Rosea's Mat

Har nu suttit och klurat halva natten på vad som kanske kan bli bra på Lördag. Är bara överdrivet sugen på att laga riktigt god mat. Det var väldigt länge sen jag stog i köket i timmar för att få till en underbar middag så det kliar i fingrarna på mig. Hursom så har jag kommit på två olika menyer, tänkte att jag kan ju få lite hjälp av er läsare kanske?

Meny 1:
Förrätt:
Skagentoast / Skagenröra i ljusungsbröds korgar

Varmrätt:
Helstekt Oxfilé med svampsås och Potatisgratäng

Efterrätt:
Pannacotta Cheesecake med jordgubbssås


Meny 2:
Förrätt:
Svamptoast m. champinjoner eller kantareller

Varmrätt:
Fläskfilé med hasselbackspotatis

Efterrätt:
Creme Brulee med rårörda hjortron

Matfrossa!

Kategori: Allmänt

Nu har jag bestämt mig!! I helgen blir det bannemig matfrossa på hög nivå. Fredag blir det Max (cheese & bacon Grand deluxe, smältost, lyxshake och mozarellasticks), lördag trerätters, söndag söndagsstek och på Måndag blir det hemmagjorda nuggets! Mums!

Upp med blombänken

Kategori: Allmänt

Blombänken var bara full i gräs så nu ikväll innan jobbet passade jag på att gräva upp allt skräp inklusive tre rosenbuskar. Trevligt, trevligt!

Så förbannad!

Kategori: Rosea's ilska

Känner att jag börjar bli mer och mer förbannad på förra ägarna av vårt radhus. Vi hittar nya saker som det är slarvat med varenda dag, vi har bott här i ungefär ett halvår och det blir bara värre och värre med tiden.

När jag var och tittade på radhuset så var det ju inrett med massor av prylar, korkat nog av mig så lät jag det inte besiktigas innan köpet, tänkte bara att det var billigt och rätt läge för mig då jag ville ut på vischan igen, så jag köpte det, detta var innan jag och S blev tillsammans och bestämde oss för att flytta ihop.

Egentligen det första som vi la märke till när vi skulle flytta hit var ju att "allt" skulle vara nyligen renoverat men oj vilken lögn det var. Vi har fettfläckar på varenda vägg som finns i hela byggnaden, vi har tom. fettfläckar i form av handavtryck på väggarna så allt måste göras om innan vi ens kan fundera på att sälja det och flytta vidare. Värst var inne i TV rummet där det var längs två väggar där en säng hade stått. TV rummet var det första vi bestämde oss för att renovera.

När vi då bröt upp golvet (som var totalförstört) så var det en hel matta med katthår och smuts under det, så det blev en rejäl äckelfaktor när vi väl gjorde det så i efterhand är jag extremt glad att vi gjorde det först av allt så  att ingen av oss hade blivit allergiska och inte förstått varför. Hursomhelst, här kommer före och efterbilder.



Sen nu var droppen över, när vi hade ätit middag så vet jag inte, jag inspekterade väll köket lite mer noggrant och såg ju att taket som blivit målat för några år sedan är fuskat jättemycket med, förra ägaren har målat taket men tydligen inte använt maskeringstejp så hon har målat ner på kåpan till köksfläkten, det ser ju förjävligt ut. Usch så arg jag blir. Jag har lust att ge någon en rejäl smocka för det här och jag hoppas INNERLIGT att f.d ägaren någon gång i sitt liv får chansen att läsa det här inlägget. Mycket bilder, klicka på bilderna för att få en stor bild.

De fel som vi hittat i jakt på fel:

  • Felkopplad diskmaskin
  • Trasig diskmaskin
  • Fel på ventilationssystemet
  • Fettfläckar överallt
  • Klösmärken av katter på väggar
  • Klösmärken av katter på toaletten
  • Vita målade fläckar på aprikos vägg på toaletten för att dölja klösmärken
  • Slarvigt målade tak
  • Olika färger på stomme och köksluckor
  • Trasig tätning på balkongdörr
  • Dåligt flyttstädad överhuvudtaget
  • Målat vita sträck på ytterdörren


Kommer..

Kategori: Rosea's Shopping

På posten inom en snar framtid.
Inköpt på Tradera för 11 kr.
Jag har en illusion, sen om det blir bra eller dåligt återstår att se.

Linkin Park

Kategori: Rosea's Musik

Min ipad..

Kategori: Rosea's Tips

Önskar sig en sån här..
ca 100 kr från Ebay

Vrida och vända

Kategori: Allmänt

Har jag gjort hela natten. La mig ganska sent igår kväll då jag ska "vända om" dygnet till nattjobb. Låg där i sängen och spelade Wordfeud in på småtimmarna för att sedan somna. Härligt. Jag har vaknat av och an hela natten, sjukt störande. Varit upp 3 gånger totalt och sprungit runt som en yr höna. Vaknade slutligen vid 12:30 nu idag och steg upp, bådar inte gott för natten. Jag kommer vara totalt död imorgon på morgonen.

Idag ska jag nog tvätta upp mina rosa mattor så jag kan lägga in dem i köket, då blir där lite mer rosa och mysigt. Perfekt för mig men S kommer gå i taket när han ser det. Stackars älsklingen!

Så har jag börjat fundera vilka nya gardiner jag ska ha i köket sen när jag ska byta, kanske ska bryta kontrasten och skaffa mig ett par turkosa som matchar till de nya knopparna som Denice ordnat åt mig från Ikea. Bild i inlägget nedan. 

Köksknopparna..

Kategori: Rosea's Bilder

Är bytta. Ursäkta lite stökigt i köket.

Livsfarligt..

Kategori: Rosea's Bilder

Att ta bilder när man sitter på cykel..

Att prata i sömnen.

Kategori: Allmänt

Min sambo S är en rolig prick att dela sängen med. För några nätter sedan vaknade jag väldigt förvirrad av att någon ligger och drar rövarvisor i sängen, med andra ord, svär så att tungan svartnar. Trots min yrvakna hjärna tyckte jag att det var superkul och jag skrattade mig till sömns igen.

När Elitserien var i full gång och jag satt här inne i datarummet (se: klädskrubb/städskrubb/förrådsskrubb/överblivetskräpskrubb) när jag plötsligt hör en man vråla utöver sig, därefter hör jag en ljudlig smäll i väggen, antar att det var fel lag som gjorde mål ?

NU har han tagit priset för mest udda att göra i sömnen, just nu när jag satt och pillade runt på olika bloggar så hörde jag någonting morra, jag blir livrädd och tänker VAD i tusan, sen hör jag det igen och nu lyssnar jag verkligen.. Ja se på fan alltså, S ligger i sängen och morrar.. Paus.. Gapskratt.. Skakar på huvudet!

Vilken kille jag har...
Klart man inte kan sova när det är så roligt att vara vaken och lyssna!

Underbart väder..

Kategori: Allmänt

Ute skiner solen, känns trist att jobba när man kan göra så mycket, typ äta mjukglass eller fiska. Någonting som jag saknar med sommaren är oftast alla underbara lukter, typ när hästarna står och tuggar gräs eller när någon grillar och det doftar i hela grannskapet. Nu börjar de riktiga sommarkänslorna komma fram, ÄNTLIGEN!

Nackdelen med sommaren är att när den väl kommer och man vänjer sig vid den, då börjar man helt plötsligt längta efter snö och kyla, julafton och pepparkakor.

Nåja, jag antar att man aldrig kan vara helt nöjd med någonting här i världen.
Säger någon A så måste man säga B, så är det väll?

Förbannad på bloggen..

Kategori: Allmänt

Bestämde mig igår kväll för att jag skulle pimpa till bloggen lite, eftersom att jag har en 3-årig gymnasial utbildning inom IT-Media så jag tänkte att det är ju lätt ordnat. Satte mig med en the kopp framför dumburken och började försöka, efter ca 20 minuter av kaos och slitna hår rötter var jag så arg att jag såg rött. Dumma HTML-taggar säger jag bara. Minns knappt någonting, å andra sidan till mitt försvar är det hundra (se tre) år sedan jag gick ut gymnasiet så jag skyller på det.

Satte mig därefter på Facebook och försökte få någon att förbarma sig över min design, det ena ledde till det andra och så hittade jag efter tips, en tjej som heter Isabelle som kunde förbarma sig, så därav min nya bloggdesign. Mycket fint, jag är väldigt nöjd.

Nu tagga inför jobb halva dagen.

What's for dinner....?

Kategori: Rosea's Bilder

 

....?

Måndagshysteri..

Kategori: Allmänt

Måndag är en av de dagarna i veckan som borde avskaffas!
Förstå hur lätt livet skulle vara, Söndagsångesten ut genom fönstret likaså Måndagströttheten. Efter Måndag så är det en dag närmare helg, fyra dagar känns såå mycket kortare än fem dagar, jag å andra sidan som jobbar skiftgång och går lite huller om buller brukar sällan följa veckornas bestämda ton, däremot Söndagsångesten går inte att slippa, även om man går på långledigt Måndag morgon. Någonting som alltid är uppskattat.

Den här Måndagen har gått i rasande snigeltempo kan man väll kalla det. Började dagen väldigt sent och fick stressa mig till stallet sen bar det av till jobbet. Har tyvärr inte så mycket att rapportera då jag jobbar eftermiddag, förutom att jag fick mig ett rejält städryck nu på kvällen, rensat både kylen och skafferiet så nu ekar där tomt, taggar för storshopping snart igen.

Har en tanke om att helgen ska gå i matens tecken då jag har långhelg. Trerätters på Lördag och Söndagsstek på Söndag afton om det går som jag planerat, sen verkar sambon planera annorlunda än mig men vad säger att jag inte kan ha en trerätters mysmiddag med mig själv? Snacka om att unna sig på veckoslutet.

Väkommen jag!

Kategori: Allmänt

"En blogg (avkortning av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden ’web’ och ’log’), webbjournal[1] eller webbdagbok[1] är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg och/eller dagboksanteckningar på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp.

Bloggar har de senaste åren blivit mycket populära och fenomenet har vuxit lavinartat. Indexeringstjänsten Technorati har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det, i mars 2007, skapades omkring 120 000 bloggar dagligen i världen.[2] Två år senare, april 2009, beräknas ca 190 000 bloggar startas varje dag. Det blir mer och mer vanligt med bloggar."

För er som inte visste.

En kort presentation om mig, jag bor i en liten by utanför en liten stad i lagom höjd av Norrland. Mina största intressen är djur, natur, inredning (som jag suger på), design (dålig på det med), samt köksbestyr av alla de olika slag. Jag älskar att laga mat och baka. Mitt hem är ett städat kaos, det vill säga: Jag vet vart mina saker ligger och vart jag mest troligt kan hitta det jag inte vet vart det ligger.

Min hela existens är mer eller mindre ett kaos, upp som solen och ner som en kanonkula. Jag är glad och lätthanterlig när jag inte är sur och ilsken som en flodhäst (som är väldigt aggresiva i fel umgänge, tro det eller ej). Här hemma så bor jag tillsammans med min sambo S och våra två katter med väldigt udda namn, Skidoo och Electra/Ellis, mitt andra hem är stallet där jag har en häst vid namn Allie also known as "lilltanten".

Jag har en tendens att förvandla mitt hem till "my-little-pony-kräk" efter en sjuhelvetes karuselltur. Jag mixar/matchar färger hur jag vill. Det genomgående temat är RTL (rosa, turkos, lila), eftersom att jag har en sambo tvingas han leva i den förskräckliga men mysiga färgkombon som han helt ärligt har klagat över hundra gånger men hans ögon har vant sig så nu suckar han bara när nästa nya färgbomb sveper in. Kort och gott: Det finns ingenting diskret med mig och jag har ingen susning om vart beige ligger på färgskalan. 

Svart är en annan färg jag uppskattar, i klädform.

Min tanke med bloggen är att ta upp livets alla funderingar, bra som dåliga. Hoppas ni kommer trivas och följa mig på alla mina olika skumma mentala äventyr.