rosearoxo

BUSIG..

Kategori: Rosea's Shopping

Ja, igår var jag riktigt busig faktiskt. Hade en hel dag planerad med Denice på stora staden Skellefteå för lite shopping som skulle avslutas med ett frisörbesök eftersom att jag sett ut som en randig tiger i ruffset. Said and done. Hade en sjukt kung dag på stan och hittade mycket fint. Köpte bland annat en Buddah till mitt köksfönster, bättra på karma och feng-shuia lite sådär.
 
Gick till frissan. Planen var alltså att jag skulle bli blond. Japp, so far so good. Gick dit och började med att få i en avfärgning i håret, började snacka med frisören om färger osv. hippsvipps så säger hon "Du skulle vara så HIMLA snygg i orange hår", jag håller halvt med sådär nickandes och tänker att jo, det hade fan vart ball. De andra arbetande frisörerna håller med stormförtjust. Övertalande från frisör OCH kunder under ca 30 minuter. Rådfrågade juryn och sedan körde vi på som fan. Så jag blev inte blond.. jag är orange och fan så ball det är. Trivs som fisken i havet.
 

The scientist

Kategori: Rosea's Musik

Väldigt beskrivande..

Tyson..

Kategori: Rosea's husdjur

Skrev inte i förra inlägget om att jag äntligen har hittat en hund. Eftersom att jag tjatat i ca 1 år på mitt ex om att jag ville ha en hund men inte fick någon, så tog jag saken i egna händer nu när jag är ensam igen. Så, det är en fodervärdshund som är en kines PP, extremt söt. Så över midsommar så ska jag ha honom hemma och se hur det går och om vi funkar ihop. Har en bild som ägaren skickat.

Ridning

Kategori: Rosea's husdjur

Closing time..

Kategori: Allmänt

Ursäkta kära läsare att jag inte updaterat bloggen på väldigt länge. Kan väll bara försvara mig med att det har hänt så sjukt mycket saker den senaste veckan att jag har tappat på det mesta. Kan väll säga att både jobbet, nära & kära, hästen samt bloggen har blivit lidande. Tyvärr!

Hursom, vart ska jag börja? I Lördags bestämde jag och min sambo att det var dags att gå isär pga. många olika anledningar, absolut inte för att kärleken tagit slut utan för omständigheter som varken jag eller han kan rå för. Så nu lever jag dag för dag och försöker anpassa mig till att leva ensam. Lägenheten är så gott som tom och likaså är det i min säng på kvällarna, men det är någonting jag börjar vänja mig mer med. Svårt är det, tufft som fan, men det är bara att fortsätta hålla huvudet ovanför ytan och försöka simma sig i land.

Som tur är, har jag så mycket kärlek i mitt liv, till min familj, mina djur och framförallt mina vänner så jag har haft ett enormt stöd, som jag dessutom har haft i mitt ex. Vi finns verkligen där för varandra och det känns skönt. Inget krig och så gott som inga sura miner. Väldigt behändigt att vi kan göra det här på rätt sätt!

För er som undrar varför jag inte längre finns på facebook, inaktiverade mitt konto just för att jag inte känner att jag orkar med det just nu. Kanske kommer jag tillbaka i framtiden, det får endast tiden utvisa.

Annars så har jag ridit Allie med sadel första gången idag, det gick superbra. Är väldigt nöjd över lilltjejen och hon skötte sig super, även om det inte alltid är lätt att förstå vad som betyder vad men det tar sig. Taggad till tusen på att upprepa det imorgon. Bilder kommer senare.

Sen har jag eventuellt hittat mig en foderhund, fick besök av lilla hunden Tyson idag och hans ägare Therese samt en av hennes bekanta. Herregud vilken sötnos. Mitt hjärta smälter bara av tanken på honom. Så nu kommer han förhoppningsvis komma och sova över hos mig på midsommar så får vi se hur det funkar. Håll en tumme för mig!!

Horn..

Kategori: Allmänt

Idag är jag lycklig, min fina farbror har fixat ett älghorn till mig. Så nu blir det bara att få tag i ett rådjurshorn och sen är det bara att börja pyssla.. Ni kanske vet vad jag ska göra? ;)

Nytt!

Kategori: Allmänt

Lördagskväll..

Kategori: Allmänt

Hade en helt underbar Lördagskväll med min gamla vän Karro. Snacka om "vardagslyx" deluxe. Började dagen med att storstäda hemmavid, bar upp en jäkla massa kartonger på vinden, trodde att jag skulle dö. Som tur var kom Jens förbi på en tjuvrök så jag slutade med mina dumma fasoner. Har jätteont i armen idag!
Hursom, så gick jag och Karro på Carl Viktor och åt en helt underbar 2-rätters middag. Oxfile, beasås och pommes till varmrätt och Creme Bruleé med bär till efterrätt. Därefter en sjukt bra "feelgood" film på bio. Behövde verkligen en tjejkväll.
Idag så var jag och handlade lite nya saker till lägenheten. Bilder kommer senare men jag blev supernöjd med resultatet och är lika imponerad av mig själv varenda gång jag byter ut saker i min lägenhet. Smakprov, mer bilder kommer sen.

Upprörd!

Kategori: Rosea's ilska

Som vanligt så ligger jag uppe mitt i natten och surfar runt på diverse olika sidor. Nu ikväll innan jag skulle lägga mig för att sova råkade jag trilla in på en forumtråd angående ett självmord som ägt rum i Stockholm. Jag blir så upprörd över detta. Flicka i fråga som begick självmord var 14 år gammal, hon hade stått på tunnelbanan och gråtit ensam, ingen jävel hade brytt sig, i nästa sekund hoppas hon framför tåget... 14 ÅR GAMMAL!
Vad är det för typ av samhälle vi uppfostrar våra barn i idag? Det är sån vansinnig hets om utseende, mode, träning och anorexi att man börjar må illa. Tonåren är nog så tuffa som det är, varför ska man försvåra det? Det är inte normalt att en fjortonåring beter sig som en vuxen och sedan hetsar andra till att göra precis samma sak. När ska barn få vara barn och växa upp i takten det var tänkt?
Skickar alla mina tankar till flickans anhöriga och hoppas att någon har tagit nytta av det här. Att informera barnen i skolan och hemma att man är fin precis som man är och att man duger bra för den man är och vad man gör. Sen kanske vi människor ska stanna upp och fundera en stund, är det så fruktansvärt svårt att visa intresse i andra människor och verkligen fråga hur folk mår? På riktigt! Inte bara standardfraserna. Ett "hur mår du" idag är ungefär samma sak som att säga hej och gud förbjude om man säger dåligt, då ska det pratas om väder och vind istället för att alla är så upptagen med sina egna problem att de inte ens kan stanna upp och tänka att någon faktiskt mår sämre !
Tänk på den och sug på karamellen så kanske vi kan hjälpas åt att göra verkligheten till ett behagligare ställe att vistas på. Godast!!

Ego..

Kategori: Rosea's Bilder

Långa nätter..

Kategori: Allmänt

Godmorgon världen. Idag är en perfekt morgon. Inatt sov jag ca 2 timmar, kunde inte riktigt komma till ro. Inte direkt det optimala för dagen. Men det får duga. Måste åka in till stan väldigt tidigt idag och göra några ärenden. Möjligtvis kanske jag kommer hem med något nytt alster till min garderob. Förstå min förvåning när jag vaknar så ligger jag i världens tryggaste famn, älskling låg och höll om mig som aldrig förr. Väldigt gulligt. Fint sätt att vakna på. Fördelen med att ha en liten säng är att det inte finns så många kryphål.

Dagens plan är att först springa ärenden. Förhoppningsvis snabb lunchdate med min Caroline, därefter ridtur med min andra Karolina. Skulle få låna en häst att rida på då Allie inte riktigt är redo för sådant. Hoppas bara vädret förbättrar sig så att man blir lite motiverad bara. Nu är det dags att sänka andra koppen kaffe och äta lite frukost.


Morgonens skratt..

Kategori: Allmänt

Tips!!

Kategori: Rosea's Tips

Som alla vet så ÄLSKAR jag verkligen att baka, finns inget som är roligare. Jag däremot är inte speciellt fingerfärdig och har inte direkt så mycket till tålamod vill jag väll erkänna så för mig blir det inga fluffiga cupcakes eller helt underbart vackra tårtor, jag nöjer mig med att titta på dem. Idag har jag stött på två olika bloggare som är helt fantastiskt otroliga på detta med att baka (jag erkänner.. jag är avis) så jag måste verkligen dela med mig!

Boktips!

Kategori: Rosea's Tips

Den absolut roligaste boken jag har läst på länge, man skrattar så man kissar ner sig. Tredje gången jag läser den nu och ja, den är fortfarande lika underbart underhållande. Feelgood bok!

"Speeddejting? Dildodrinkar? Benmärg till middag? Sarah utesluter inget i sina försök att hitta den rätte. Sarah Sargeant, skådespelerska/servitris, har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar. Torkan är så extrem att Bob Geldof nog hade arrangerat en välgörenhetsgala bara han vetat om det. De senaste fem månaderna har hon samlat mod till att bjuda ut den tunnhåriga bartendern med ölmage nere på stampuben, men när hon får till svar att han hellre stannar hemma och ser Narnia på dvd svär hon på att aldrig ha något med det motsatta könet att göra igen. Hennes familj och vänner tycker annorlunda. De anmäler henne till en dokusåpa (som hon visserligen inte vill vara med i, men rackarns vad det svider när hon inte blir uttagen), övertalar henne att gå på speed-dejting och att starta en blogg. Och helt plötsligt upptäcker Sarah att hon har ett uppdrag - att utforska femtio sätt att hitta den rätte. Den roligaste, fräckaste och fyndigaste romantiska komedin sedan Bridget Jones dagbok."

Ångest..

Kategori: Rosea's husdjur

Så, nu är det bestämt, min fina tjej ska flytta till Boden över sommaren för inkörning hos Emely & Mats. Känns härligt på ett sätt men samtidigt får man ju lite ångest, kommer sakna henne som en galen min fina lilla tjej men jag vet att i slutet av dagen är det så värt det. Nu tänker ni säkert: MEN VÄNTA NU! Det är ju ingen travhäst? Nej, det är hon inte, hon ska i slutändan bli en westernhäst (förhoppningsvis) men då har jag alltid velat ha en häst som ska gå allround så därför har jag velat köra in henne sedan dag ett. Anledningen till att jag bett min syster och hennes sambo att göra det är helt enkelt för att de är vana, de vet vad dom gör och dessutom så kommer det att bli rätt från steg ett.

Min fina tjej <3

Slutresultat!

Kategori: Allmänt

Här är då slutresultatet för denna vecka, har inte tänkt färga/bleka något mer nu och se hur det börjar ta sig.

Blondering..

Kategori: Allmänt

Hey orangehead..

Kategori: Allmänt

Blondering nr 5 just avklarat och det tar sig verkligen. Håret har gått från att vara knallorange till att vara typ slingat ljusorange. Väldigt intressant. Men måste säga att nu är det sista gången på ett tag för håret börjar verkligen sjunga på sista versen, går knappt att borsta som det är nu. Slänger i en typ mörkblond ikväll så får vi se hur det börjar se ut! Har jagat frisör de senaste dagarna men ingen har varit villig. Jobbigt.

Lägger in bilder ikväll!

Ny hobby

Kategori: Allmänt

Jag har blivit ett med soffan. Jag har smält ihop med den. Jag är soffan. Soffan är jag. Vi är ett. I evighet!

Nej, skämt å sido. Försöker bli trött men de funkar inte riktigt. Vi får se om det blir någon sömn. Somnade på soffan igår kväll till sagan om ringen. S somnade också. Vaknade vid typ 23. Ca 6 timmar på soffan i djup sömn. Legat och läst en bok i typ 3 timmar nu. Väcker nog S innan jag lägger mig.

Godnatt bloggen.

Klinikbesök

Kategori: Rosea's husdjur

Steg upp vid 12 imorse (ska ju jobba natt inatt så..) sedan åkte jag och syster upp till stallet för att hämta Pontijac. Idag var det stora dagen D, dvs kolla upp hur illa hans fång-attack slutade. Lastade in hästen och åkte vidare in till stan och hästkliniken här i Skellefteå. Efter en timmas besök hade vi konstaterat att allt såg bra ut, ingen hovbensrotation eller sänkning av hovbenet, en bra prognos. Veterinären trodde att han skulle bli helt återställd. Men nu väntar ytterligare 2 veckors boxvila för herren och sen får vi se hur det börjar ta sig. Syster Frida såklart helt överlycklig och det kan jag verkligen förstå. Pontijac skötte sig dessutom som en gud!

Fina, fina häst <3

Hey Blondie..

Kategori: Allmänt

Nu har jag bestämt mig för att slå på stort och bli blond igen, iaf försöka bli blond. Vi får se hur det hela slutar! Är ju inte helt lätt då man har kladdad massor av rött/svart i håret tidigare, antar att mycket av det kommer måsta klippas bort för att det ska se okej ut. Kommer ta extrem lång tid innan man får det snyggt, men nu är det första steget här. Under kvällen kommer jag att slänga i hela 4 olika hårfärger och hoppas att det blir bra i slutändan. Går det åt helvete är det ju bara att uppsöka frisören!

Prometheus

Kategori: Rosea's Tips

Igår var jag och S på bio och såg "storfilmen" Prometheus, snacka om många frågor som poppade upp i huvudet efter den filmen. Rekommendrar alla att se den men var absolut beredd på en mental urblåsning. Frågor som poppade upp i huvudet: Vem är vi? Vad är vi? Vem skapade oss? Är vi planterade? Är vi ett experiment? VAD ÄR VI?